Peste 600 de angajați din companiile din Transilvania vor fi instruiți, gratuit, în domenii precum leadership și competențe digitale
– Comunicat de presă –
Data: 2024-11-06
- Ascendis Consulting, liderul pieței de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale, va instrui un număr de 602 angajați din companiile din Transilvania, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.
- Valoarea proiectului este de peste 4,9 milioane de lei, iar proiectul se desfășoară până pe 30 septembrie 2027.
București, 6 noiembrie 2024: Ascendis Consulting, liderul pieței de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale din România, anunță începerea unui proiect cu finanțare europeană în valoare totală de peste 4,9 milioane de lei pentru dezvoltarea abilităților angajaților (cu poziții manageriale și non-manageriale) din companiile din regiunea Transilvania.
Un număr de 602 angajați din companiile din Transilvania vor beneficia de cursuri gratuite prin care își vor antrena competențele de leadership și abilitățile de utilizare a noilor tehnologii.
Titlul proiectului este “A patra revoluție industrială. Dezvoltarea competențelor viitorului pentru Transilvania” (cod proiect 312327) și este co-finanțat din Fondul social european Plus (FSE+) prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027 (Prioritate: P9. Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității).
Cursanții eligibili pentru a participa la acest program provin din companii din 12 județe, respectiv: Cluj, Sibiu, Harghita, Mureș, Covasna, Brașov, Alba, Sălaj, Satu Mate, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Bihor.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competențelor profesionale și susținerea participării la învățarea pe tot parcursul vieții pentru 602 angajați din regiunile mai puțin dezvoltate din Nord-Vest și Centru, în vederea adaptării la evoluțiile tehnologice, digitale și antreprenoriale de pe piața muncii.
Proiectul are trei obiective specifice, respectiv: 1) creșterea nivelului de conștientizare a importanței participării la programe de formare profesională din Nord-Vest și Centru; 2) dezvoltarea competențelor profesionale necesare adaptării unor angajați cu domiciliul/reședința în regiunile Nord-Vest și Centru la evoluțiile tehnologice și apariția de noi metode și procese de lucru, în vederea sprijinirii acestora; 3) dezvoltarea carierei și alinierea abilităților angajaților la evoluția pieței muncii prin măsuri complexe de consiliere profesională și acțiuni inovatoare pentru furnizarea de sprijin educațional personalizat.
În ceea ce privește rezultatele așteptate ale proiectului, acestea vizează generarea unui efect pozitiv pe termen lung în rândul cursanților, prin creșterea gradului de conștientizare asupra beneficiilor participării la programe de formare pe tot parcursul vieții, formarea și dezvoltarea de competențe specifice, necesare pentru a menține competitivitatea angajaților, formarea și dezvoltarea de competențe transversale, participarea la sesiuni de orientare și consiliere profesională și dezvoltarea de mecanisme care să anticipeze nevoile de competențe în rândul angajaților, companiilor și sectoarelor vizate de proiect.
Valoarea proiectului este de 4.945.162,05 lei, din care 3.993.176,23 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din FSE+, iar 704.678,16 lei reprezintă cofinanțare de la bugetul național.
Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni (1 octombrie 2024 – 30 septembrie 2027).
Contact pentru media:
Anca Barbu
PR Manager
Ascendis
+40751056821
312327.Transilvania@ascendis.ro
Charles de Gaulle Plaza 15, Etaj 8, Sector 1, 011857, București