logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

contact@agerpres.ro
Cultura - Media

Vasile Şeicaru: ''Iubita mea, să ne aruncăm în mare'', ''La Adio'' - în turneul din Franţa, Germania şi Belgia

Image

Celebrele "Iubita mea, să ne aruncăm în mare", "La Adio", "Antiprimăvara", "În oraşul cu floare de tei" şi multe alte piese de succes vor fi prezentate, pe parcursul lunii octombrie, în mai multe oraşe europene, în cadrul unui turneu pe care cantautorul Vasile Şeicaru îl va efectua în Franţa, Germania şi Belgia.

 

 

"După concertele de anul trecut din Franţa, care s-au bucurat de succes, am fost solicitaţi să acceptăm acest turneu, de această dată în Franţa, Germania şi Belgia. Anul trecut am avut două concerte, la Lion şi la Dijon, iar lumea a fost foarte mulţumită de prestaţia mea, de prestaţia noastră, pentru că împreună cu mine merge şi un instrumentist, Nicolae Matei, la claviaturi. Aceste concerte au fost primite foarte bine, sălile au fost pline. Pentru acest turneu aduc nişte piese noi în concert, de pe cel mai recent album al meu, 'Sentimental', dar ştiu foarte bine că oamenii vor şi cântecele cunoscute. Cântecele mele foarte cunoscute de oameni vor fi piese de pe albumele 'Aruncarea în valuri', de pe un album care s-a bucurat de un foarte mare succes, 'În oraşul cu floare de tei', apoi un album mai puţin cunoscut, intitulat 'Rătăcire' şi, fireşte, de pe 'Best Of' sau 'Aruncarea în valuri'. Acesta conţine cele mai cunoscute piese, cum ar fi de exemplu 'Iubita mea, să ne aruncăm în mare', 'La Adio', 'Antiprimăvara', 'Actorul', acestea sunt cântece fără de care eu nu pot să plec din scenă, trebuie să le cânt neapărat. Pe lângă astea avem şi piese noi, mai puţin cunoscute, dar care am văzut că sunt primite foarte bine", a declarat, pentru AGERPRES, Vasile Şeicaru.

Artistul va cânta la Strasbourg (5 octombrie), Paris (6 octombrie), Dortmund (11 octombrie), Roeselare (20 octombrie), Dijon (26 octombrie) şi Bruxelles (27 octombrie).

 

"Noi nu mergem la evenimente cum ar fi petreceri în restaurante sau în pub-uri, ci numai în săli de concerte, fiindcă aceste concerte sunt organizate pentru comunitatea română de acolo. Este o echipă care se ocupă de organizarea turneului în frunte cu doamna doctor Anca Dărămuş. Ea organizează turneul şi asta a presupus numeroase drumuri în cele trei ţări. De data aceasta s-au implicat foarte mulţi, inclusiv biserici. Nu este chiar un mare turneu, sunt şase concerte, nu sunt multe, dar oricum e un turneu. (...) Anca Dărămuş este un om extraordinar de activ şi iubeşte foarte mult muzica mea, altfel n-am fi putut duce la capăt ideea acestui turneu. Anul viitor, în octombrie, vom avea un astfel de turneu şi în alte oraşe", a precizat Vasile Şeicaru.

Anul trecut, a arătat Şeicaru, la concertele sale folk au participat şi numeroşi spectatori francezi, sălile fiind pline.

 

 

"Sunt oraşe importante, oraşe mari, piesele sunt foarte bine primite de oameni, iar anul trecut am avut surpriza să avem în sală şi francezi care au venit, deşi nu ştiau limba română, dar au fost aduşi de români. Românii, dacă stau de atâţia ani acolo, şi-au făcut prieteni şi fiind vorba despre un gen de muzică care nu se adresează chiar tuturor, genul ăsta de spectatori pe care îl avem noi şi cel care vine la concertele noastre sunt mai speciali, pentru că oamenii se regăsesc în acest gen de muzică şi se bucură. Când am aflat că au venit şi spectatori francezi la concerte, am rămas plăcut surprinşi. În acest an vom face şi câteva traduceri în limba franceză", a subliniat artistul.

Vasile Şeicaru ne-a mai spus că nu are emoţii, indiferent în care parte a lumii ar cânta, deoarece "eu ştiu că locul meu este acolo, pe scenă".

 

 

"Ori că sunt în România, ori că sunt într-o sală de spectacol din Europa, eu simt că relaţia mea cu publicul este la fel. Oricum ne regăsim în concertele astea. Am avut surpriza ca la avion să vină oameni cu steaguri, cu drapelul României şi m-am bucurat tare mult când i-am văzut şi în sală cu drapele. La anul, dacă voi merge, le voi cere să vină şi cu bandane pe cap, având în vedere că toată lumea ştie look-ul meu din timpul concertelor. Eu am o relaţie specială cu oamenii care vin să îmi asculte cântecele. Sunt mulţi care, după concerte, vin să îmi ceară să facem fotografii. Mie chiar îmi place şi stau până la ultimul spectator, fiindcă oamenii apreciază că, spre deosebire de alţi colegi, eu stau şi la întâlnirea cu spectatorii, nu plec imediat după coborârea de pe scenă. Eu stau şi vorbesc cu ei şi astfel îmi fac foarte mulţi prieteni", a afirmat artistul.

La cei 73 de ani ai săi, Vasile Şeicaru spune că se simte în plină formă, iar asta se datorează, în primul rând, credinţei sale.

 

"Anul acesta am avut multe concerte, am avut aproape în fiecare săptămână câte un concert pe scenă, fiindcă acolo mă simt eu cel mai bine. Din momentul în care am intrat în scenă, am făcut primul pas în scenă, eu pot să spun că nu mai controlez 100% ceea ce se întâmplă acolo, pentru că eu cred că există o forţă uriaşă deasupra noastră, pe care oamenii obişnuiesc să o numească Dumnezeu. Şi, atât timp cât crezi în Dumnezeu, este foarte bine, fiindcă eu mă refer la credinţă, în primul rând, nu la rigorile religioase", a conchis Vasile Şeicaru. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

 

Foto (c): DORINA MATIŞ/AGERPRES FOTO (Arhiva 2019)


Alte știri din categorie

Cultura - Media 2024-11-07 18:02:15

Mircea Martin: Cultura devine politică; poziţia, inspirată din marxism, circulă şi în România printre tineri

Academicianul Mircea Martin, profesor emerit la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, a atras atenţia, joi, asupra faptului că formule aparţinând ideologiei woke sau cancel culture, manifestate în primul rând campusurile marilor universităţi americane, "circulă în prezent şi în România, printre tineri".

Cultura - Media 2024-11-07 16:30:41

Bihor: Visit Oradea a suplimentat cu aproape 600 de locuri biletele la concertul lui Andrea Bocelli de la Oradea

Organizatorii concertului susţinut de tenorul Andrea Bocelli la Oradea, pe 17 noiembrie, au anunţat joi suplimentarea celor 5.050 de locuri din Arena Oradea, sold out într-o singură zi, cu alte 580 de locuri, din care 300 pe suprafaţa de joc, deci cu vizibilitate foarte bună. "Interesul publicului meloman faţă de acest concert a fost foarte

Cultura - Media 2024-11-07 15:16:22

Hunedoara: Soprana Teodora Gheorghiu şi bas-baritonul Sorin Coliban în concertul extraordinar 'Zâmbetul Muzicii'

Deva, 7 nov /Agerpres/ - Soprana Teodora Gheorghiu, bas-baritonul Sorin Coliban şi pianista Diana Ionescu vor susţine la Deva, un concert extraordinar în cadrul Turneului Naţional "Zâmbetul Muzicii", evenimentul fiind programat pe 13 noiembrie la Sala "Pro Arte" a Colegiului Naţional "Decebal" din Deva. "Turneul N

Cultura - Media 2024-11-07 14:11:45

Filmul ''Reostat. Jaful secolului'' - premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal la Festivalul de la Tokio

Filmul ''Reostat. Jaful secolului'', regizat de Teodora Ana Mihai, pe un scenariu de Cristian Mungiu, a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal la Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES. Premiul a fost acordat

Cultura - Media 2024-11-07 10:05:35

Bihor: Teatrul din Oradea, cu spectacolul ''Fiul'' de Florian Zeller - la Festivalul Prapremier (Polonia)

Teatrul ''Regina Maria'' va participa, în perioada 8-11 noiembrie, cu spectacolul ''Fiul'' de Florian Zeller, în regia lui Bobi Pricop, la cea de-a XXXIII-a ediţie a Festivalul Prapremier din Bydgoszcz, Polonia, reprezentaţia urmând să aibă loc în data de 10 noiembrie pe s

Cultura - Media 2024-11-07 08:58:17

Expoziţie foto-documentară dedicată Bucureştilor ultimelor decenii de regim comunist - la Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Expoziţia foto-documentară ''Bucureştii ultimelor decenii de regim comunist. Diplomaţie, Cenzură şi Control'', care va aduce în atenţia publicului un capitol esenţial din istoria recentă a României, se va deschide pe 11 noiembrie, de la ora 11,00, la Sediul Central "Mihail Sadoveanu" al Bibliotecii M

Cultura - Media 2024-11-07 00:00:02

Critici şi istorici literari, la colocviul cu tema 'Ne sincronizăm? Ne sincronizăm. Dar cu cine, cu ce?'

Un colocviu naţional cu tema "Ne sincronizăm? Ne sincronizăm. Dar cu cine, cu ce?", organizat de Academia Română, împreună cu Muzeul Naţional al Literaturii Române, Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" şi Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, va avea loc joi şi vineri în Capitală, evenimentul reunind num

Cultura - Media 2024-11-06 19:25:15

A murit jurnalistul şi scriitorul Nestor Rateş; şi-a început cariera jurnalistică la AGERPRES

Jurnalistul şi scriitorul Nestor Rateş (1933-2024), o personalitate marcantă a exilului românesc şi o voce neobosită a libertăţii şi adevărului, auzită prin intermediul postului de radio Europa Liberă, a trecut în eternitate, anunţă Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER). &quo

Cultura - Media 2024-11-06 19:19:24

Cele mai bune producţii româneşti ale ultimelor luni - prezentate în festivaluri de film românesc în SUA

Cele mai bune producţii româneşti ale ultimelor luni, apreciate atât pe plan naţional, cât şi internaţional, care reflectă forţa creativităţii cinematografice din ţara noastră, sunt prezentate în Statele Unite ale Americii la trei festivaluri co-organizate şi co-finanţate de ICR New York la Washington, Minneapolis şi Arizona.

Cultura - Media 2024-11-06 18:36:59

Mircea Cărtărescu - turneu în Spania de lansare a romanului 'Theodoros', cu sprijinul ICR Madrid

Scriitorul Mircea Cărtărescu se află, începând de miercuri, până pe 11 noiembrie, în Spania, într-un turneu de promovare a romanului său "Theodoros''. El va merge la Madrid, Salamanca, Santiago de Compostela şi A Coruna. Cărtărescu este invitat şi la Festivalul de Literatură Ene, un eve

Cultura - Media 2024-11-06 18:15:45

'Talent 35' - proiect de promovare a artiştilor emergenţi şi a artei contemporane, lansat de Fundaţia Regală Margareta a României

Un proiect de sprijinire a artei contemporane şi a artiştilor emergenţi va fi lansat joi de Fundaţia Regală Margareta a României, iniţiativa culturală fiind dezvoltată în parteneriat cu Nedland Kultur din Norvegia. ''Fundaţia Regală Margareta a României, în calitate de promotor, lansează 'Talent 35 - Susţinerea şi pr

Cultura - Media 2024-11-06 16:22:33

Festivalul de Toamnă al Romilor, în weekend - meşteşugari, recitaluri, activităţi pentru copii, produse tradiţionale

Peste 25 de meşteşugari romi din toate colţurile României, reprezentanţi ai celor mai importante bresle meşteşugăreşti, vor fi prezenţi vineri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Izvor din Capitală, la Festivalul de Toamnă al Romilor, informează un comunicat al Centrului Naţional de Cultură a Romilor - Romano Kher transmis, miercuri, AGERPRES. Pe

Cultura - Media 2024-11-06 16:21:09

Bihor: Open call pentru tinerii regizori de teatru din ţară, pentru propuneri originale de comedii

Teatrul "Regina Maria" din Oradea lansează un Open Call adresat tinerilor regizori din România, având ca tematică comedia contemporană, a informat miercuri, într-un comunicat, instituţia teatrală. "Tinerii absolvenţi de Regie de Teatru cu vârsta de până la 35 de ani sunt invitaţi să trimită propuneri originale de co

Cultura - Media 2024-11-06 16:01:40

Spectacolul imersiv 'Revolta poveştilor' - premieră, pe 16 noiembrie, la Museum of Immersive New Art - MINA

Primul spectacol de teatru imersiv dedicat copiilor şi părinţilor din România, "Revolta poveştilor", adaptare după un text de Sînziana Popescu, va avea premiera pe 16 noiembrie, de la ora 10,00, la MINA, Museum of Immersive New Art Bucureşti. Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, "Revolta poveştilor", spectacol c

Cultura - Media 2024-11-06 15:31:58

Brăila: Expoziţia itinerantă 'Jandarmeria Română 1850 - 2020' va fi vernisată pe 8 noiembrie, la Teatrul 'Maria Filotti'

Expoziţia itinerantă "Jandarmeria Română 1850 - 2020", organizată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, va fi vernisată pe 8 noiembrie, la Teatrul 'Maria Filotti' din Brăila. Brăila este al 23-lea oraş care găzduieşte această expoziţie cu tematică militară, ea fiind organizată mai în

Subscribe to our mailing list!

We don't spam